top of page

SANDER VAN HESTEREN

Sander van Hesteren | Coaching Haarlem
a06a5616-4fb1-483c-b64d-1a826d50366a.jpeg
Sander van Hesteren | HorusConsult | Coaching counseling
Sander van Hesteren | Coaching Haarlem
Sander van Hesteren | Coaching Haarlem
"Als je troebel water met rust laat,
wordt het vanzelf helder"

Lao-Tse

Groei wordt gewoonlijk beschouwd als positief, maar er is niets dat altijd kan blijven groeien. De ontbinding is nodig om ruimte te maken voor nieuwe groei.
Het een kan niet bestaan
zonder het ander.

Eckhart Tolle

Sander (1971) coacht en begeleidt al meer dan 15 jaar individuen, teams en groepen. Hij heeft uitgebreide ervaring op gebied van persoonlijk leiderschap en ontwikkeling.

Sander is opgeleid tot bioloog, tri-energetisch counsellor, systemisch adviseur, en pedagoog met een eerstegraads lesbevoegdheid.

Zijn werkzaamheden zijn divers:
 

  • Zelfstandig gevestigd counsellor en coach,

  • Communicatietrainer en procesbegeleider met name in de zorg

  • Deeltijd docent biologie op een Vrije middelbare school.

  • Coach en begeleider van (nieuwe) docenten

  • Trainer bij het Europees Instituut, educatie in coaching en counseling

  • Trainer en counselor bij ContactWerk, workshops voor bewustzijnstraining

  • Reisleider bij retraites bij ContactWerk

Zijn speciale interesse gaat uit naar bewustzijnsontwikkeling en het doordringen tot de essentie van de vraag van de cliënt, coachee of opdrachtgever. Zijn werkwijze is eclectisch, hij gebruikt werkvormen die zowel het lichaam, de ratio als de ziel aanspreken. Zoals te vinden op de website.

Wat mij drijft

Een dier doet wat hij is, maar waarom doen mensen dat niet? Dat verwarde mij als kind. Nu verklaart het waarom ik als afgestudeerd bioloog met mensen werk.

Je eigen natuur volgen. Dat is makkelijk gezegd, maar als mens misschien wel de moeilijkste taak. Velen van ons hebben dat als kind eerst afgeleerd, om vervolgens de rest van hun leven zichzelf weer te zoeken. Hoe verbind je hoogste weten met laagste wensen?

De mooiste momenten in mijn werk zijn wanneer ik echt contact ervaar. Dat kan zijn met een cliënt die de veiligheid ervaart om echt naar binnen te kijken. Of met een trainingsgroep samen in openheid en lichtheid nieuwe dingen ontdekken. Of met een klas met leerlingen, wanneer ik hen weet wakker te krijgen en zij míj leiden met hun vragen en nieuwsgierigheid. 

Wat ik verder graag doe

Theatersport en improvisatie theater
Dat leert me het hier en nu te vertrouwen, mijn hoofd uit te zetten, en nieuwsgierig te zijn naar wat zich aandient en er flexibel mee om te gaan. Spannend, uitdagend en inspirerend. Dat kan ik goed gebruiken in mijn werk als trainer. En een enkele keer werk ik als trainingsacteur. Dan ben ik bijvoorbeeld de lastige ouder waar een docent het zo moeilijk mee heeft.

 

Fotograferen
Ik ben een amateur die denkt dat ie wel wat gevoel heeft voor fotografie. Ik houd van mooie plaatjes, en dat is dan vaak van de natuur. Hoe kan het anders als bioloog. De foto's op de site heb ik dan ook (bijna) allemaal zelf gemaakt

Reizen 

In mei 2009 bezocht ik voor het eerst de woestijn, met het hele gezin. Sinaï, Egypte. De woestijn inspireerde mij enorm. Zelfs zo dat ik er in april 2011 terugkeerde voor een retraite. Na een pauze van 5 jaar was ik in 2016 weer in de woestijn, nu in Marokko. Voor een fotoimpressie klik hier
Meer info over de retraites die ik begeleid met ContactWerk vind je hier.

bottom of page