top of page

COACHING HAARLEM

"Niet ons lot bepaalt ons leven, 
maar ons antwoord op het lot”

Hans Korteweg

Gun jezelf tijd voor reflectie

Nieuwsgierig?

Stel je vraag, of schrijf ons hieronder een korte schets van je situatie. 

Bericht ontvangen!

"Loslaten betekent tijdelijk houvast verliezen.
Niet loslaten betekent voor altijd houvast verliezen

Sören Kierkegaard

Voor wie?

Coaching is voor mensen die willen groeien, meer plezier willen beleven in werk en leven. Je eigen motivatie is de drijfveer om tot werkelijke verandering te komen. Voorbeelden voor wie coaching kan werken:

  • Als je zoekende bent in je werk of in je functie. Je hebt ambitie, maar het komt er niet uit. Misschien mis je bepaalde (communicatieve) vaardigheden of eigenschappen en wil je onderzoeken wat je groei in de weg staat. 

  • Als je leiding geeft aan een team van medewerkers of bent manager van een grotere afdeling. Je loopt tegen je eigen grenzen van goed communiceren aan en wilt dat verbeteren.

  • Als je op een kruispunt staat in je leven. Misschien heb je geen baan meer, of heb je geen doel weer. Misschien heb je een belangrijke beslissing te nemen. Coaching kan je handvaten geven voor het inrichten van je verdere leven of loopbaan. 

  • Als je problemen ervaart met een collega of leidinggevende. Je snapt niet hoe het komt, maar telkens gaat het mis in de communicatie tussen jou en die ander. Je wilt op een goede manier met die persoon kunnen samenwerken.

  • Als je organisatie verandert, met gevolgen voor jou en je functie.

  • Als je jouw time-management en effectiviteit onder de loep wilt nemen. 

Gun jezelf tijd voor reflectie. Ontdek hoe ondersteunend coaching kan zijn. Het helpt patronen of belemmerende situaties te doorzien en te veranderen. Het ondersteunt je bij een pittige klus, of helpt de effectiviteit van je handelingen en werkzaamheden te vergroten.

Als je bereid bent tot reflectie, en actief en constructief je werksituatie wilt verbeteren, zal coaching werken voor jou.

Werkwijze

De methode die we gebruiken heet Tri-Energetica (TE). Het helpt je te ontdekken wat je nodig hebt, te zeggen wat je wilt, en heldere doelen te stellen. Dat lijkt makkelijk, maar er zijn allerlei redenen om dat niet te doen. Te ontdekken waarom niet, is zeer verhelderend.

Tri-Energetica als techniek is eclectisch. Het integreert aspecten van o.a. Transactionele Analyse, Bio-energetica, Gestalt, Rogerian Therapy en Cognitieve therapie. Daarnaast werken wij met kernkwaliteiten, teamrollen, visualisatie, creativiteit en energetische werkvormen, metaforen en rituelen.

Vraaggestuurd

Of het nu gaat om verandering in een organisatie of team, of om een individuele kwestie, coaching is vraaggestuurd en resultaatgericht. Alles wat gebeurt is informatie. Daarmee is het de meest directe en effectieve methode voor ontwikkeling.

bottom of page